Hej

Jag slutade nyligen, lite tidigare på tisdagar vilket är väldigt skönt! Särskilt när vädret är tipp topp :) Man blir bara extra glad när det är varmt och soligt, så är det bara. Nu tänker jag slappa här hemma en stund, kanske hänga en stund ute på altanen? Senare ikväll (tänkte åka vid halv sex) ska jag in till stan för att först handla hästfoder och sen åka räkkryssning med jobbet. Lite ovanlig tisdag, men kul och mysigt att få åka båt och för att inte tala om att få äta HUR mycket räkor som helst!! 
 
Stallet kunde underbara Moa ta, alltså guld värt att kunna be om hjälp! Och visst hade jag hunnit idag men orkar inte stressa och typ inte hinna duscha eller fixa mig.. Tar ju alltid längre tid än tänkt när jag är i stallet! ;)
Hämtade ut ett paket och trodde först att det var Hector's eksemtäcke som kommit men det var det ej. Hade kanske egentligen önskat det men istället dök några grejer jag beställt från Horze upp :) Täcket vill jag ha NU bara för att slippa använda det han redan har men de kommer nog i veckan- hoppas det iallafall! Men visst va schabraket fint? Älskar kombon vit, vinröd och marinblå! Så snyggt. Sen ett par gråa lindor som kommer kunna användas till mycket. Men bland annat till mitt likadana schabrak fast som har färgen orange med grått kantband. Godnatt

Måndagen är förbi, jag har just krupit ner i sängen och det ska bli så skönt att få sova. Dock väntar ingen sovmorgon imorgon inte, åh nej- alarmet är inställt på kvart i sex :) 

Dagen har varit bra, efter jobbet kilade jag upp till stallet och där gjorde jag iordning allt som vanligt innan ridningen. Tog in Hector och lät han äta lite hö medans jag fixade vidare med att måla två stycken bommar. Det har jag glömt att berätta men tog äntligen tag i våra trista bommar ;) De är liksom precis samma färg som paddocken från början så nu var det dags att ge några lite färg så man vet att hästarna ser det dom ska hoppa över. Kan vara en fördel, eller hur! 

Två var redan klara så de invigdes redan idag, Antonia kom nämligen över och hjälpte oss. Vi (läs Antonia) byggde upp två hinder. H var ganska nonchig idag men framåt slutet släppte det ganska bra. Jag är dock väldigt nöjd, andra gången jag hoppade honom och idag blev det lite mer krav än sist. Ena varvet var svårare än det andra och flera gånger blev det faktiskt tvärnit! Hector hade gett sig f*n på att han inte ville hoppa åt det hållet ;') Envisa lilla gubbe! Lite det jag menar med att han är nonchalant, allt ska ske på hans villkor och oftast tycker han det duger bra att lata omkring, faktiskt så är han väldigt bekväm av sig och vill man få honom att jobba bra och rätt får man jobba själv också. Tur att vi får hjälp då och då, jag behöver lära mig att bli tuffare och kunna begära mer samtidigt som Hector faktiskt måste få kämpa lite extra ibland! Han tycker ju det är kul samtidigt, som idag när vi hoppade.. Det märks! Men samtidigt sitter den andra djävulen på den andra axeln och ifrågasätter om det verkligen är nödvändigt att lägga energi och ork att springa omkring och hoppa. Haha, lite så känns det som att det är med Hector. Viljan måste besegra latmasken, liksom. ;) 

Men överlag väldigt roligt och det ska nog kunna bli bra i framtiden, och nej han kommer inte bli hopphäst men hur kul skulle det vara att med jämna mellanrum kunna ta in hoppningen och latja lite, som variation och för att man kan? Det strävar iallafall jag mot, H har inte så mycket till val. Han får henka på av bara farten! Självklart ska han tycka det är roligt också, annars försvinner snabbt gnistan. Men än så länge känns det uppskattat!

Efter passet idag var han rejält svettig och det blev en lång dusch för både han och mig. Det var väl inte direkt meningen att när jag var klar skulle stå där som en dränkt katt men så blev det bara.. Hehe, tur att man slapp gå in på Ica så som jag såg ut, fy ;) En ren häst fick jag iallafall, känns skönt! Lite balsam för själen! Passar samtidigt på att tvätta hans täcke som han har om dagarna, de blir så snuskigt till slut och det passade väl utmärkt nu när han var ren och fin? 
Bild från när vi duschat klart, just här hade Malin tagit fram en stor pilates boll som hon pumpade upp. H höll en väldig koll ;) Här såg han ändå lugn ut, men lovar- han var spänd och redo att fly haha ;)Monday

Måndag igen, och får ärligt säga att jag är ganska glad över att det är en ny vecka. Den här helgen har varit extra jobbig som ni kanske förstår, varit mycket tankar och inlägget skrev började med redan i lördags men orkade inte skriva så mycket i taget. Några meningar i taget och sen tog gråten över, såklart är det känsligt men ville ändå skriva av mig så att ni vet och kan förstå varför jag varit frånvarande. 

Har varit med familjen och vi har hittat på grejer tillsammans, vilket känns skönt då man möjligen kan få tankarna på annat. Hemma är det väldigt svårt, som sagt- hon finns fortfarande överallt<3 

Men på tal om helgen, igår var det ju mors dag, någon mer än jag som uppvaktade mamma lite extra? :) Familjen hade tillsammans planerat en utflykt och det blev en tripp till Sundbyholm för vår del. Där gick vi omkring och kikade och så avslutade vi med fika. Det var mysigt men hade önskat att vi hade fått dagens väder- herregud vad skönt det är. Jag sitter på rast nu och njuter av en halvtimmes sol, man får liksom passa på när det är så fint väder! Svetten rinner och tror det till och med skulle bli varmare lite senare på dagen,. Härligt!! Nu ska jag sätta på lite musik i öronen och blunda ett tag, puss så länge!