Godnatt

Måndagen är förbi, jag har just krupit ner i sängen och det ska bli så skönt att få sova. Dock väntar ingen sovmorgon imorgon inte, åh nej- alarmet är inställt på kvart i sex :) 

Dagen har varit bra, efter jobbet kilade jag upp till stallet och där gjorde jag iordning allt som vanligt innan ridningen. Tog in Hector och lät han äta lite hö medans jag fixade vidare med att måla två stycken bommar. Det har jag glömt att berätta men tog äntligen tag i våra trista bommar ;) De är liksom precis samma färg som paddocken från början så nu var det dags att ge några lite färg så man vet att hästarna ser det dom ska hoppa över. Kan vara en fördel, eller hur! 

Två var redan klara så de invigdes redan idag, Antonia kom nämligen över och hjälpte oss. Vi (läs Antonia) byggde upp två hinder. H var ganska nonchig idag men framåt slutet släppte det ganska bra. Jag är dock väldigt nöjd, andra gången jag hoppade honom och idag blev det lite mer krav än sist. Ena varvet var svårare än det andra och flera gånger blev det faktiskt tvärnit! Hector hade gett sig f*n på att han inte ville hoppa åt det hållet ;') Envisa lilla gubbe! Lite det jag menar med att han är nonchalant, allt ska ske på hans villkor och oftast tycker han det duger bra att lata omkring, faktiskt så är han väldigt bekväm av sig och vill man få honom att jobba bra och rätt får man jobba själv också. Tur att vi får hjälp då och då, jag behöver lära mig att bli tuffare och kunna begära mer samtidigt som Hector faktiskt måste få kämpa lite extra ibland! Han tycker ju det är kul samtidigt, som idag när vi hoppade.. Det märks! Men samtidigt sitter den andra djävulen på den andra axeln och ifrågasätter om det verkligen är nödvändigt att lägga energi och ork att springa omkring och hoppa. Haha, lite så känns det som att det är med Hector. Viljan måste besegra latmasken, liksom. ;) 

Men överlag väldigt roligt och det ska nog kunna bli bra i framtiden, och nej han kommer inte bli hopphäst men hur kul skulle det vara att med jämna mellanrum kunna ta in hoppningen och latja lite, som variation och för att man kan? Det strävar iallafall jag mot, H har inte så mycket till val. Han får henka på av bara farten! Självklart ska han tycka det är roligt också, annars försvinner snabbt gnistan. Men än så länge känns det uppskattat!

Efter passet idag var han rejält svettig och det blev en lång dusch för både han och mig. Det var väl inte direkt meningen att när jag var klar skulle stå där som en dränkt katt men så blev det bara.. Hehe, tur att man slapp gå in på Ica så som jag såg ut, fy ;) En ren häst fick jag iallafall, känns skönt! Lite balsam för själen! Passar samtidigt på att tvätta hans täcke som han har om dagarna, de blir så snuskigt till slut och det passade väl utmärkt nu när han var ren och fin? 
Bild från när vi duschat klart, just här hade Malin tagit fram en stor pilates boll som hon pumpade upp. H höll en väldig koll ;) Här såg han ändå lugn ut, men lovar- han var spänd och redo att fly haha ;)Kommentarer

Kom ihåg


Trackback