Lång lördag

Hej!!
Hur har er lördag varit? Min har känts väldigt lång för en gångs skull men tror det blev så då den inneburit ganska mycket väntande. Har spenderat över nio timmar i stallet och det berodde på att vi hade besök i stallet idag. Av Irene och Anders, en är equiterapeut och den andra Kraniosakralterapeut. Jätte svårt namn det sistnämnda och jag hade noll aning om vad detta var- nu har jag lite bättre koll men fortfarande har jag svårt att beskriva det? Anders knäckte först igenom några av hästarna i stallet (Hector förstås + mig!!) och sen ett par timmar senare behandlade Irene samma hästar med det där "svåra namnet" ;) Kollade just upp det och på Wikipedia beskrivs det bland annat såhär:
 
"En kraniosakralbehandling innebär att terapeuten placerar sina händer på klienten, vilket ger dem möjlighet att "känna in" de kraniosakrala rörelserna. Dessa rörelser orsakas av den fysisk/fysiologisk mekaniken som omfattar skallen med dess fogleder, korsbenet och dess förhållande till höftbenenryggkotornahjärnhinnornahjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation. Huvudområdena är skallen (kraniet) och korsbenet"
 
Det står dock också:
 
"Medicinsk forskning har kommit fram till att det inte finns några bevis för att terapin har någon effekt."
 
Jag kunde dock se att han reagerade på hennes tryck. Han ryckte bland annat på läppen, viftade på svansen då det blev lite jobbigt och man såg att han stod och njöt/halvsov. Inget av detta gör han annars så det hände absolut någonting. Som med allt får man ju välja själv om man vill tro på något men det bästa är förstås att prova och se/upptäcka själv vad som som sker. Utan det kan man ju faktiskt inte utrycka sig alls, man kan alltid tro men testa först och snacka sen ;) Hector verkade nöjd över behandlingarna iallafall och då är matte också nöjd. Vi kom fram till att det fanns en del stelheter i Hectors kropp, både i nacke, bog och rumpa/rygg. Jag tror att det är de vanligaste ställena där det uppstår just spänningar! Så inget ovanligt, men skönt att förebygga och mjuka upp istället för att det ska byggas på och sen att det blkr betydligt värre! 
 
Efter timmarna i stallet tog jag en paus och åkte hem till hemma hos mamma och pappa för att bli bjuden på mat. Efter en timme åkte jag tillbaka för insläpp! Vi har haft en jätte mysigt dag med våra fyrbenta vänner, nu kommer jag garanterat sova HUUUR gått som helst. De känner jag på mig, gick ju upp halv åtta så energin är ganska låg just nu ;) Nu säger jag godnatt <333
 Min duktiga kille idag när han vilade i boxen efter den första behandlingen :)Kommentarer

Kom ihåg


Trackback