Hej

Hej vänner <3 
Jag behövde ta helgen att bara vara! Utan pressen att blogga, jag har nog äntligen börjat fatta att det verkligen är ledighet som gäller nu. Har varit så uppe i varv den senaste veckan så de har tagit ett tag att varva ner och chilla lite. Annars kan jag nästan känna mig stressas när väl helgen kommer.. just för att man bara har två dagar ledigt och då ska/vill man göra så mycket :)
 
Men nu "andas" jag som min kollega jämt säger att jag ska göra (alltså tar det lugnt). Det var minst sagt blandade känslor när jag gick ifrån jobbet i fredags, grät gjorde jag förstås. Och Sandra grät också, hela situationen är så SÄMST, att båda mina kollegor slutar och efter semestern kommer dom inte vara där. Vi har verkligen varit världens team- har trivts så himla bra <3 Så att gå ut genom dörren och lämna med tårfyllda ögon samt en jobbig känsla i kroppen har självklart påverkat det här med saknad semester-känsla mycket. På ett sätt ville jag inte att semestern skulle vara här än för då skulle även det där tydliga slutet komma :( Men jag försöker tänka positivt nu, att vi ska ses privat och prata ikapp på någon mysig restaurang i framtiden (förhoppningsvis snart!!)
 
Det bästa var ändå att jag hade roliga planer efter jobbet på fredagen, då var jag liksom tvungen att åka hem, torka tårarna, rycka upp mig och invänta Moa! Vi åkte till Mariefred där det hölls meeting i helgen. Kollade på massa fina ekipage, bland annat två av mina favoritryttare, Lina Dolk och Nina Rademaekers! Det var underbart väder och det blev verkligen en lyckad avslutning på fredagen.
 
Igår (lördag) bokade jag lektionstid, kände att det var dags! Hector kändes fin och jag var nöjd efteråt :) Vi tränade mycket på att få honom kvick för hjälperna, en hel del skolor, tempoväxlingar inom gångarterna och även lite samling. Monika tror han kan ha lätt att lära sig både passage och piaff. Så läxan är nu att träna på detta när vi rider ute och har lite mer framåtbjudning! Efter stallet åkte jag och köpte tacos-tillbehör och så blev det hemmakväll i lugnan ro. Satt och pysslade med naglarna en stund, det har gått över 2 veckor sen jag gjorde dem och nu kände jag att det var dags för något nytt.
 
Idag har jag umgåtts med familjen, vi var inne i stan och tog en promenad följt av fika. Mysigt värre <3 Sen när jag kom hem var det dags att fixa stallet, vi har storstädning där för tillfället så idag tömdes boxarna och imorgon ska det spolas med vatten så att det blir rent och fräscht! Så nu kommer hästarna stå ute några dygn till allt torkat, det här betyder andra rutiner och Hector var helt förvirrad när jag var där ikväll. Och sen gick longeringen åt helvete idag, ärligt talat. Jag hade gått en mysig promenad med Hector och sen skulle jag longera en stund på banan, men han blev som galen och stack fem minuter efter jag börjat. Och idag hade jag inte stängt in oss så han drog runt på gården och eftersom det regnat drog han omkull det sista han gjorde innan jag fick tag på honom.. rumpan slank åt sidan och jag satte minst sagt hjärtat i halsen!! Usch jag såg typ brutna ben framför mig, gick ut på paddocken för att kolla hur han såg ut men endast lite stelhet syntes- från början men blev snabbt som vanligt igen. Hoppas inte att det blev någon onödig skada, ska dit imorgon och håller tummarna att det är som när jag lämnade honom. Häst-jäkel alltså, fattar inte varför han får sådana ryck när jag longerar.. det händer ganska ofta men idag var det bara rent slarv att jag inte stängde paddock-grinden. Ska INTE hända igen.
 
Nu blev det ett långt inlägg här men ville bara skriva av mig om helgen. Hoppas ni haft det bra hörni, hörs imorgon, ledig måndag och allt ;)
 Följ mig på Insta om ni vill, lägger upp en hel del därKommentarer

Kom ihåg


Trackback