Torsdag kväll

Torsdag kväll och jag har just lagt mig, den här veckan har gått så fort!! Redan fredag imorgon, rätt härligt men vi har dock haft ett par väldigt lugna dagar på jobbet då nästan alla barn är sjuka! Aldrig varit så få barn på avdelningen faktiskt. Det positiva med detta är att man hinner göra mycket annat som någon gång ska göras men som inte hinns med då man har full barn-grupp!
 
Först tänkte jag skriva att inget särskilt hänt sen sist men kom på att jag inte pratat av mig här om vad som händer på Hector-fronten. Det är lite mycket runt honom just nu, en hel del frågetecken och veterinärer som är sämst på att återkoppla. Jag kan inte ens med ord beskriva hur besviken och ledsen jag är över hur veterinärer runt om i landet kan bete sig som de gjort mot mig. Vill inte veta hur mycket pengar som folk lägger på (förlåt att jag säger det) så kallade veterinärer. Av många jag mött undrar jag faktiskt hur de fått jobbet de har som just vet. Tänker absolut inte nämna några namn men känner bara en extrem sorg över den nonchighet  som möter människor med sjuka djur. Usch. Det är liksom nog jobbigt att se sin bästa vän gå med problem efter problem som aldrig går över.. dessutom ska man då mötas av dessa människor som inte bryr sig ett skit om djuret i sig blir bra eller inte. Jag kunde skriva en låååång novell om detta men vill bara att ni ska veta lite vad som sker. 
 
Fick alltså reda på (för två veckor sedan) att Hector lider av kraftig eosinofilisk inflammation i tarmen. Han har gått så länge med dålig mage och då menar jag verkligen under största delen som jag haft honom, alltså snart två år!! Har haft veterinärer ute, haft samtal med ett antal, pratat med foderexperter och även kontaktat SLU (Sveriges lantbruksuniversitet, som bland annat bedriver mycket forskning om hästar). Jag har verkligen gett allt och försökt få någon att kunna hjälpa oss. Inte förens nu har jag lyckats hitta någon som faktiskt orkat engagera sig och vet ni vad som krävdes?? Ett vanligt jävla blodprov, som jag så länge velat ta men blivit nekad/dumförklarad för. Alltså ja.. ni förstår vart min energi gått åt någonstans. När blodprovets svar kom kunde man se vissa avikelser och mer tester från buk/tarm kunde tas.
 
Jag är så glad att vi nu har en plan för hur vi ska hjälpa Hector och finns inget som beskriver min lättnad av att äntligen ha hittat något. Jag behöver inte fundera längre utan ser nu bara framtiden som steg framåt nu! Han måste bli bra <333 Finns inget annat. 
 
To be continued. Jag ska försöka uppdatera här bättre hörni, det kanske också känns enklare när jag nu berättat läget för er. Nu måste jag sova, godnatt!
Älskade häst <333 Kommentarer
» Anita

Stilig :)

snyggt täcke =)

kramiss


Kom ihåg


Trackback