2 veckors paus

Sorry för lång blogg paus! Hela två veckor har gått sedan jag kikade in här och skrev något men det har nog varit ganska behövligt eftersom det varit ganska mycket annat att tänka på! 

Bland annat fullt ös på jobbet och sedan är det en massa andra grejer man vill/ska hinna med förutom att fixa i stallet och vara med hästen flera timmar efter jobb. Man känner allt för ofta att man inte hinner med och att det saknas tid för att bland annat uppdatera bloggen. Men nu tänkte jag iallafall skriva några rader. Inte för att jag kommer ihåg vad jag gjort de senaste två veckorna men har en sak att berätta iallafall, som rör framtiden för mig och Hector. Jag har beslutat att flytta Hector till Vendelas lösdrift! Det är med blandade känslor men ser faktiskt mest fram emot det just nu. Jag tror och hoppas såklart det kommer passa Hector, det är mest för honom jag gör det och nu kändes det som att chansen kom för att testa på lösdrift eftersom Vendela fick en plats ledig. Hector kommer att gå i samma hage som Vigge och Dynamit (Vendelas hästar)! Tror de kommer bli en bra grupp då de alla känner varandra plus att Vigge och Hector är samma ålder och dessutom valacker båda två. Jag tänker också på Hector's mage och hans knän som bråkar- tror att lösdriften kommer ge bättre förutsättningar för detta, nu kommer han själv kunna välja när han ska äta plus kan röra på sig hela tiden. 

Mest utmaning blir det nog för mig eftersom jag är världens kontroll-freak! ;) Men fördelen med flytten är att Hector kommer ännu närmre mig, exakt 3 minuter tog det mig att gå raskt hemifrån. Då kan jag springa fram och tillbaka när jag blir orolig. Det känns skönt! Sen kan jag fokusera på ridningen och att komma vidare i träningen istället för att lägga all energi på stall sysslor och framför allt en massa pass som ingår när man står i ett kollektiv stall.  Kommer nog sakna stallet jag står i nu lite grann men det finns ju också väldigt nära så kan ju bara hälsa på när jag känner för det. 

Om vi återgår till den här dagen och vad jag gjort. Söndagen har spenderats både i stallet, hemma och hos mina föräldrar :) Jag och Vendela började dagen med en lång tur med hästarna. Nu är det verkligen underbart väder (innan insekterna kommer) och man kan njuta av alla vårtecken. Fåglarna sjunger, blommorna ploppar upp här och var och för att inte tala om solen som värmer så jäkla härligt. Just idag var det ganska molnigt men så fort solen visar sig vill man ju bara dra fram solstolen och ansöka om semester haha! Har det inte varit en väldigt lång vinter?? Om jag kunde bestämma skulle det vara 70% sommar, 10% vår, 10% höst och 10% vinter ;) Då hade jag varit nöjd, älskar ju sol och värme. Kan inte förstå dom som åker på skidsemester, troligen för att jag aldrig upplevt det och för att ingen i min familj varit sugna på just vinter semester. 

Efter ridturen så var det lite tråkgöra för mig och Robin, nämligen sent däck byte. Triiiiiist! Fast att min pappa och Robin gjorde typ allt så känner jag sorg för dem, byta däck på en söndag är väl det minsta man har lust med! Fy. Men vi alla belönades med en supergod grill middag efteråt som min mor fixat, åh hennes mat alltså <333 Får aldrig nog! 

Nu har jag varit nära att somna i soffan närmre tolv gånger tror jag så nu ska jag lägga undan mobilen och förflytta mig till sängen. Imorgon är det ny jobb vecka, godnatt på er! Hoppas att er helg varit bra, kram <3
(null)
Vår känslor !!!
(null)
Måndag

En ledig måndag, hallelulja ;) Jag har njutit av min sovmorgon och bara glidit omkring hemma med min knallrosa morgonrock. Nu har jag bytit om till stallkläder och ska bara ta en kopp kaffe innan jag rullar till stallet. Njuter av solen på altanen, shit vad glad man blir av alla vårtecken <3
(null)
Födelsedag, loppis och familjemiddag

(Tredje gången gillt jag försöker skriva det här inlägget nu......= på ganska dåligt humör). När bloggen inte fungerar som den ska blir jag rasande! Så irriterande att behöva göra om ett inlägg gång på gång.. vi försöker igen. 

Jag fyllde 23 år igår men var nog lite för upptagen för bloggen tyvärr. På förmiddagen fixade jag stallet och kunde inte låta bli att rida ut en sväng tillsammans med Jannika och hennes busfrö till häst. Det blev en lyckad runda men som vanligt drog det ut på tiden! Standard men lite jobbigt när man väntar gäster en viss tid ;) Så efter vi ridit var det bara att åka hem, duscha och göra sig iordning för firandet av mig och min bror. Tur att det var fler än oss som var sena hehe ;) Vi hade en jätte trevlig födelsedag, tack till familj, släkt och vänner som kom för att fira oss! 

Idag ringde klockan vid halv åtta, dags för loppis! Som vi inte gör om ;) Haha tyvärr tjänar man inte på att dra ihop någon loppis (inte här iallafall) eftersom det inte verkar finnas något intresse alls :/ Att släpa så mycket saker för att sen sälja två grejer känns inte värt. Men samtidigt är det ju en kul grej att göra för att ses (vi som säljer)! Men själva försäljningen går bättre via nätet. 

Efter loppisen var jag så frusen och för att inte nämna kissnödig!! Vi stod där sex timmar och klunkade i oss kaffe för att bli varma, ni kan ju tänka er nivån av kissnödighet haha! Åkte hem fort som tusan efter vi plockat ihop, efter toabesök och en varm dusch kunde jag lägga mig i soffan en timme och bara slappa! Men sen var det bara att sätta fart igen, hästarna skulle lunchas ;) Så vid fyra var jag i stallet och gav den hö och fyllde på vatten i hagarna. Efter det fixade jag stallet, men blev ingen ridning. Jag behövde vila från det just idag. Så efter stallet åkte jag direkt till mamma och pappa dit också Robin och min bror kom för en typiskt söndagsmiddag <3 

Vid åtta var det dags för insläpp av hästar så innan jag kunde hem och sova släppte jag in alla hästar och gjorde klart allt för kvällen :) Det var min söndag det, nu sitter jag här i soffan och kämpar med detta inlägg som nu verkar lida mot sitt slut! Godnatt på er, sov gott <3
(null)
Några jackor på loppisen 
(null)
Många fina (nya) schabrak!
(null)
Vendela hade gjort påsk fint! :)