Hej bloggen..

..och hej till er som fortfarande kikar in här då och då :) Glad att ni fortfarande vill kolla läget men som ni märkt kommer det inte upp mycket inlägg alls just nu. Hoppas att det ska bli bättre i framtiden! Gillar ju att blogga men när ens vardag är stressig och lite halvdålig (ni vet läget med Hector osv) så bortprioriteras den.
 
Men nu tänkte jag berätta om min dag, just nu har jag ett leende på läpparna för jag har för några timmar sedan blivit med hästtransport! Yeey, äntligen hittade jag rätt modell som jag letat efter. Pappa och jag åkte hemifrån redan klockan elva på förmiddagen. Jag hann fixa stallet innan dock och det känns skönt för man blir ganska trött av att sitta stilla i en bil nästan sex timmar, låter ju skit töntigt att man blir trött av det men varken jag eller pappa är vana att sitta stilla så båda började klaga på att kroppen gjorde ont nu på slutet.
 
Nu har vi lämnat kärran vid stallet, åh det känns underbart att ha en transport, en helt egen transport igen! Så härligt. Nu slipper jag låna av någon annan och kan lastträna eller åka iväg när jag vill och behöver. Vilken frihet!
Min nya pärla, hoppas Hector blir nöjd <3 Märket är Cheval Liberte, modellen heter Gold Classic. Pullman-fjädring, step-up och vanlig ramp, boggie samt sadelkammare var några saker som gjorde att jag valde just denna transport.20/1-2018

Halloj!
Väldigt ovant att blogga från datorn, brukar alltid bli med mobilen numera. Men nu stod datorn öppen och jag kunde lika gärna ta den, det är trots allt smidigare än att skriva på mobilen. Går snabbare att skriva på tangentbordet, min mobil har även börjat strula och autocorrect (hur stavas det ens? aldrig i mitt liv behövt skriva det ordet, haha kom jag på nu!) har börjat leva sitt egna liv och blir hela tiden knasiga ord.
 
Jag och Robin har i alla fall en riktig hemma kväll, kollade just ett avsnitt av Black Mirror. Vi följer inte serien men när vi inte kommer på något annat att kika på så brukar vi kika på ett avsnitt av det. Jag kan bli riktigt rastlös av att "bara" sitta hemma men inser ändå att det är bra att koppla av under en filt i soffan ett par timmar. Det är ibland svårt att tillåta sig chilla när man är van att göra något ända fram till sovdags. Heltidsjobb, häst och plugg tar upp all min tid, samtidigt så vill jag hinna göra så mycket mer. Träna någon sport är ett exempel, blev avis när Isa berättade att hon anmält sig till tennis träningar en hel termin.. Vill också men att binda upp mig på det kanske bara skapar mer stress, jag vet inte. Sen har det ju att göra med ekonomi också, det är inte billigt att ha häst, ännu värre när den är sjuk hela tiden.
 
Hector är inte bättre, eller hans mage ska jag väl säga. Han är glad och sig själv annars men magen vägrar bli bättre. Vi har provat medicinen ett par månader nu och det ser inte ljust ut, veterinären som hjälper mig med utredningen håller på att diskutera med en av Sveriges bästa medicin specialister om hur man ska gå vidare. Det som väntar när vi väl kommer till kliniken är att ta ultraljud på mage/tarmar för att se om man kan upptäcka något. Även nya biopsier (vävnadsprover) ska tas och så ska man jämföra och se om det skett några förändringar sen sist vi tog tester. Jag hoppas vi får åka iväg snart, inväntar datum/tid från vet.
 
Idag var en extra kul dag i stallet, jag och Vendela plockade fram tolksele och skidor. Hector blev direkt taggad och var så duktig! Spetsade öron under hela turen och inte en reaktion över att han hade Vendela hack i häl ;) Älskar vädret som är nu, helt underbart när det får vara snö och kallt. Allt är så fint och kylan bekymrar mig inte, ni vet dom där värmesulorna jag köpte från Börjes- bästa investeringen denna vinter! Fötterna håller sig så varma, hett tips till alla där ute som spenderar mycket tid utomhus på vintern.
Så fint med dimma och solnedgång!
Vendela på skidor bakom mig och Hector ;)Söndag

Hej hörni! Har ni haft en bra söndag? Min har varit bra och fullspäckad- förkylningen har med andra ord inte fått mig att lunga ner ;) När jag hade sovit ut imorse hoppade jag ur sängen och åt en ordentligt frukost. Sen åkte jag direkt till stallet där jag gjorde klart alla stallsysslor. Tog in Hector och lät han stå och äta lunch inne och gav resten av hästarna ute i hagarna. Hector fick äta ett tag innan det var dags att rida en sväng :) Vi fick sällskap av Vendela och några ur hennes familj. Lilla Elis som var med red på shettisen Dynamit men fick även hoppa upp på Hector- skönt att man har en genomsnäll häst <3 

Efter en timmes promenad var jag tillbaka till stallet och då hade jag lite bråttom då Isa och jag bokat bio i stan 50 min senare. Med andra ord var jag tvungen att åka hemifrån om en halvtimme för att hinna! Haha sååå typiskt mig, det är tur man är van. Jag gasade hem och fick köra en 2 minuters dusch för att sedan ta på mig första bästa plagg jag hittade ;) Ansiktet sminkade jag på kanske tio minuter och så var jag redo! Hann precis lagom till att bion skulle börja hehe. Vi kollade på Pitch Perfect 3 (Isa ÄLSKAR dessa filmer och har redan sett den en gång tidigare!!), jag tyckte den var lättsam och sevärd men absolut inte på listan av favoritfilmer! 

När vi kollat klart bion åkte vi till en av de få restauranger som håller söndags öppet (nackdelen att bo på landet!). Vi båda beställde in pizza och jag kände mig hungrig först men sen när maten väl kommit in kunde jag inte äta? Har typ aldrig hänt förut, och det hade liksom inte med pizzan att göra.. Den var god men hungern bara försvann. Så efter 1/4 var jag tvungen att stoppa. Kändes hemskt men hoppas bara det var någon engångsgrej för jag gillar inte att slänga mat! 

Nu säger jag godnatt, dags att ladda om inför en ny vecka! Kram <3
(null)